Gold Accumulation Program (GAP)

Nak simpan emas, tapi takut nak simpan sendiri & bajet kecil.Nak sewa safe deposit box pun bukan mudah untuk sesetengah tempat. Jadi masalah tempat simpan selalu jadi ‘penghalang’ untuk sesetengah orang mula menyimpan emas. Masalah kedua, nak beli emas tapi modal kecil. Bajet cuma sekitar RM100 – RM200 jer sebulan.

Alhamdulillah, lepas memerhati masalah ni, Public Gold melangkah setapak lagi dengan melancarkan produk terbaru yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). GAP sebenarnya nak bantu lebih ramai orang memulakan simpanan emas dengan cara yang lebih mudah. Selesai masalah kat mana nak simpan, dan selesai masalah bajet kecil untuk bermula.

Program GAP Seperti “Akaun Emas Fizikal”

GAP tu saya nampak lebih kurang Akaun Emas . Kita boleh beli emas, dan Public Gold simpankan emas untuk kita secara percuma. Bila-bila masa nak keluarkan emas tu, kita boleh keluarkan serendah 1 gram , kita boleh mula walaupun dengan bajet 1 gram.

Sebagai Contoh,

Kita ada duit untuk beli barang dan untuk kita simpan..

Kita ada duit di tangan untuk membeli barang, Duit di tangan itu adalah duit fizikal…

Kita ada duit untuk simpan di dalam bank, Duit di dalam bank itu duit maya.. kalau kita keluarkan ia tetap akan jadi duit fizikal.. bank hanya tolong simpan buat sementara sahaja…

Begitu juga dengan belian emas fizikal dan menyimpan emas melalui GAP…

Kita beli emas dan pegang sendiri, Emas kita beli itu emas fizikal..

Kita beli emas melalui GAP, Emas tu Public Gold tolong simpan dalam peti besi.. kalau kita nk pegang, kita boleh keluarkan bila-bila masa dan tetap akan jadi emas fizikal… Public Gold hanya tolong simpan sahaja..

Cara beli sahaja yang berbeza, tetapi outputnya tetap sama iaitu SEMUANYA ADALAH EMAS FIZIKAL!

Saya amat suka dengan belian secara akaun emas GAP. Kenapa?


Sebab utama adalah saya boleh buat belian secara sikit2, ansur2, kadang2, jarang2 dandapat disimpan terus adalam bentuk akaun. Yang paling best adalah KADAR SPREADNYA FLOATING IKUT JUMLAH GRAM TERKUMPUL.


Contohnya:
Katakan saya mula simpan 1gram emas, spreadnya 8%, then tambah punya tambah jadilah 20gram, maka spread emas saya sudah berkurang kpd 7%. Dan sehinggalah tersimpan sebanyak 250g, spread emas saya terus mengecil menjadi 4.5%. MAKIN KECIL SPREAD MAKIN CEPAT SAYA DAPAT UNTUNG!

Dari segi harga pun saya tak perlu risau.. beli je bila ada duit.. tak kira lah masa mahal ke.. murah ke.. janji beli dan simpan.. sebab bila kita sentiasa beli, kita akan beli dengan harga berlainan mengiku harga semasa.. masa kita nk jual atau guna nanti, harga pasti lebih tinggi daripada harga kita beli..

NAH!!!.. banyak lagi kebihan sebenarnya kalau kita beli emas melalui GAP..

Tunggu apa lagi… JOM!!!! Buka Akaun GAP Sekaranggg…..

jangan lupa Introducer ;

Mohamad Azhar bin Mohamed Ghazali | MD Public Gold – PG002266 | 0197767884

Lihat Juga :